Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V Nitre vyčlenili na program Sociálna inklúzia vyše 61.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Nadácia udelila grant 10.999,98 eura na projekt Jazyk nás zbližuje, ktorého predkladateľom je Evanjelická diakonia ECAV na Slovensku.

Nitra 3. júla (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporila v rámci nového grantového programu s názvom Sociálna inklúzia šesť projektov. Ako nadácia informovala, na aktivity, ktoré vedú k zbližovaniu medzi ukrajinskými odídencami a obyvateľmi Nitry, vyčlenila celkovo 61.196,86 eura.

Podporené projekty mimovládnych organizácií sa venovali adaptačným vzdelávacím programom, poskytovaniu sociálnych služieb, psychologickému poradenstvu, podpore inklúzie detí so zdravotným znevýhodnením a ďalším aktivitám. "Partnerom programu je aj organizácia UNICEF Slovensko a mesto Nitra," pripomenula NKN.

Nadácia udelila grant 10.999,98 eura na projekt Jazyk nás zbližuje, ktorého predkladateľom je Evanjelická diakonia ECAV na Slovensku. Žijeme spolu je zasa názov projektu Diecéznej charity Nitra, ktorá naň získala 12.000 eur. Nezisková organizácia Vages-grow dostala sumu 11.500 eur na projekt Learning Hub - integračno-vzdelávacie centrum pre cudzincov žijúcich na Slovensku.

Centrum Slniečko získalo 10.000 eur na projekt s názvom Sú našou súčasťou. Nitra je miesto pre všetkých je zasa názov aktivít zameraných na inklúziu a sociálnu súdržnosť zraniteľných detí a mladých ľudí z Ukrajiny v Nitre. Občianske združenie Mareena na ne získalo grant v hodnote 6000 eur. Projekt s názvom Hidepark pre Ukrajinu - Hidepark Nitra občianskeho združenia Triptych podporila NKN grantom 10.696,88 eura.