Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

V Nižnej Pisanej a Nižnom Komárniku našli muníciu z 2. svetovej vojny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia upozorňuje, aby ľudia pri náleze s muníciou v žiadnom prípade nemanipulovali. Vo väčšine prípadov je totiž stále funkčná.

Svidník 1. augusta (TASR) - V Nižnej Pisanej a Nižnom Komárniku v okrese Svidník bola nájdená munícia z obdobia druhej svetovej vojny. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Nález munície v lesnom poraste neďaleko cesty oznámil polícii v stredu (31. 7.) ráno 71-ročný muž z obce Nižná Pisaná.

"Krajský pyrotechnik po príchode na miesto nálezu určil, že ide o štyri ručné granáty a deväť delostreleckých mín. Časť z munície bola zneškodnená na mieste, časť bola pyrotechnikom zaistená a prevezená k zneškodneniu. Munícia pochádzala z obdobia druhej svetovej vojny," uviedla Ligdayová.

Ani nie dve hodiny neskôr bol na linku 158 ohlásený nález munície v obci Nižný Komárnik. Ako povedala Ligdayová, 50-ročný muž ju našiel v miestnom potoku oproti rodinnému domu.

"Policajná hliadka miesto nálezu riadne zabezpečila, a to až do príchodu pyrotechnika Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Pyrotechnik delostreleckú mínu pochádzajúcu z obdobia druhej svetovej vojny na mieste prevzal k následnému zneškodneniu," doplnila Ligdayová.

Polícia upozorňuje, aby ľudia pri náleze s muníciou v žiadnom prípade nemanipulovali. Vo väčšine prípadov je totiž stále funkčná.