Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Regióny

V okolí Banskej Bystrice začali s prípravou bežkárskych tratí

Na archívnej snímke pohľad na bežkára. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Tohtoročné práce na príprave bežkárskych tratí sa začali opiľovaním náletových drevín, zbieraním popadaných kameňov, kosením a mulčovaním okrajov lesných ciest.

Banská Bystrica 16. októbra (TASR) - Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) v uplynulých dňoch začali s jesennou údržbou lesných zvážnic a ciest v okolí Banskej Bystrice, ktoré v zimných mesiacoch slúžia ako bežkárske trate. S prípravou na bežkársku sezónu pracovníci začali na Šachtičkách. Mestská organizácia o tom informovala na sociálnej sieti.

Tohtoročné práce na príprave bežkárskych tratí sa začali opiľovaním náletových drevín, zbieraním popadaných kameňov, kosením a mulčovaním okrajov lesných ciest. "V zime tak budeme schopní vyraziť na trate aj pri nižšej snehovej pokrývke bez toho, aby sme sa obávali poškodenia techniky," priblížila mestská organizácia. Práce na Šachtičkách potrvajú do konca týždňa, budúci týždeň sa pracovníci presunú na trate v Kremnických vrchoch.

ZAaRES počas zimných mesiacov upravujú bežkárske trate v okolí Banskej Bystrice v Starohorských a Kremnických vrchoch i vo Veľkej Fatre. Uplynulá bežkárska sezóna bola v dôsledku podmienok počasia krátka. V Kremnických vrchoch pracovníci podniku napriek tomu s ratrakom počas úpravy tratí najazdili viac ako 1240 kilometrov, čo predstavuje vyše 180 motohodín.