Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

V okrese Brezno vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas trvania zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je verejnosť povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Brezno 6. augusta (TASR) - V okrese Brezno bol vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme. Počas trvania zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je verejnosť povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Informovalo o tom v utorok na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je verejnosť povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Fyzickým osobám sa na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme zakazuje fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety a používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Zakázané je takisto vypaľovanie porastov bylín, kríkov, stromov či spaľovanie horľavých látok.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov povinní zabezpečovať v lesoch a v ich ochrannom pásme hliadkovaciu činnosť či zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste. Musia takisto udržiavať existujúce príjazdové cesty spôsobilé na účinný zásah hasičov.

V Banskobystrickom kraji bol v uplynulých týždňoch čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru vyhlásený v desiatich z 13 okresov. Okrem okresu Brezno platí opatrenie v okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Žarnovica, Krupina, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen a Detva.