Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Regióny

V Petržalke sa začína trojdňový festival Dni Petržalky

Archívna snímka z 25. ročníka podujatia Dni Petržalky v areáli Závodiska Dostihovej dráhy v Bratislave 24. júna 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne, jazda na elektrických autíčkach či hasiči.

Bratislava 21. júna (TASR) - V bratislavskej Petržalke sa v piatok začína trojdňový festival Dni Petržalky. Na Dostihovej dráhe sú pre verejnosť pripravené rôzne hudobné vystúpenia i aktivity pre rodiny s deťmi. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Posledný ročník, ktorý navštívilo asi 30.000 ľudí, ukázal naše slabé stránky. Tie sa budeme snažiť v tomto ročníku napraviť, počet stánkov zvýšime a rovnako tak rozšírime ich ponuku," podotkol starosta mestskej časti Ján Hrčka.

Na 27. ročníku podujatia sa predstavia interpreti slovenskej hudobnej scény, medzi nimi kapely Smola a hrušky, Desmod, Tublatanka či Kollárovci. Vystúpia napríklad aj speváci Zuzana Smatanová, Adam Ďurica, Lukáš Adamec či Michal David.

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne, jazda na elektrických autíčkach či hasiči. Seniori zistia, ako sa starať o svoj zrak, fyzickú zdatnosť.

Vstup na všetky podujatia v rámci Dní Petržalky je bezplatný.