Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

V Pohronskom múzeu si pripomenú Svetový deň cestovného ruchu

Pohronské múzeum. Foto: TASR - Ján Krošlák

Počas doobedia bude pre detských návštevníkov pripravené aj určovanie zaujímavosti z Regiónu Gron na slepej mape, či spoznávanie zaujímavostí prostredníctvom pripravených fotografií.

Nová Baňa 25. septembra (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu pripravilo Pohronské múzeum - organizácia Banskobystrického samosprávneho kraja v Novej Bani v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Gron v piatok 27. septembra program pre všetky vekové kategórie.

"Doobedie bude venované základným školám, ktoré sa u nás zoznámia s 11 stálymi expozíciami múzea, vrátane novej vulkanologickej expozície a aktuálnymi výstavami," priblížila riaditeľka Pohronského múzea Jana Potocká.

Počas doobedia bude pre detských návštevníkov pripravené aj určovanie zaujímavosti z Regiónu Gron na slepej mape, či spoznávanie zaujímavostí prostredníctvom pripravených fotografií. Nebude chýbať ani obľúbený regionálny kvíz. Malých aj veľkých čaká i interaktívna hra Tajomstvo múzea.

"V tento deň bude mať vo vstupe nášho múzea stánok Región Gron, ktorý ponúkne rady, tipy a širokú škálu propagačných materiálov, čo a kde sa oplatí v regióne pozrieť a zažiť," doplnila Potocká.

Počas otváracích hodín múzea si budú môcť návštevníci prezrieť výstavné i expozičné priestory, vrátane expozícií o Potterovom stroji a Baníctve. "Banská teória sa návštevníkom prepojí s praktickou ukážkou v čase medzi 9.00 až 14.00 h, kedy širokú verejnosť čaká prehliadka náleziska základov strojovne Potterovho stroja s baníkom Branislavom Medveďom," podotkla riaditeľka múzea.

V čase od 16.00 h kurátorka výstavy Hana Zduchová prevedie návštevníkov aktuálnou výstavou Storočie v múzeu. O 17.00 h čaká deti bábkové divadlo "Neúctivý princ" v podaní Bábkového divadla Lienka. Posledným bodom programu bude o 19.00 h hudobné vystúpenie žiačok Základnej umeleckej školy Žarnovica Kataríny Gáborovej a Karolíny Kaliakovej.