Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

V popradských prístreškoch zastávok MHD nahradia sklo panely

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Termín dodania výroby strešných panelov je určený minimálne na obdobie šiestich týždňov a približne 14 dní by mali trvať samotné montážne práce.

Poprad 2. augusta (TASR) - Sklá na problémových prístreškoch zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Poprade nahradia panely. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že by sa tak malo eliminovať akékoľvek riziko vypadnutia skla. Opatrenie súvisí s incidentom, keď roztrieštené sklo na zastávke pri dome kultúry ešte v júni poranilo cestujúcu, ktorá čakala na autobus.

"Napriek tomu, že mesto Poprad nie je vlastníkom a ani správcom autobusových prístreškov MHD, pred niekoľkými týždňami naštartovalo intenzívnu komunikáciu s ich majiteľom i dodávateľom s cieľom zabezpečiť, aby nastal proces ich výmeny za iné, bezpečnejšie," uviedla radnica.

V súvislosti s elimináciou ďalšieho rizika tak mesto akceptovalo ponuku firmy euroAWK, aby predošlé strešné sklo nahradil tzv. sendvičový panel. Termín dodania výroby strešných panelov je určený minimálne na obdobie šiestich týždňov a približne 14 dní by mali trvať samotné montážne práce. Prvý prístrešok, ktorý bude mať osadenú novú strechu, bude na zastávke oproti domu kultúry, ďalej budú nasledovať ďalšie v poradí podľa ich vyťaženosti. Výmenou prejdú postupne všetky prístrešky.

"Bezprostredne po incidente sme naštartovali všetky procesy súvisiace s identifikáciou príčin roztrieštenia skla, uzatvorenia prístreškov z dôvodu bezpečnosti občanov a nápravy súčasného stavu. Výmena skiel bude nejakú dobu trvať, preto žiadam cestujúcu verejnosť o strpenie. Ide však o bezpečnosť našich obyvateľov a tá musí byť pre nás prvoradá," dodal primátor Popradu Anton Danko.