Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Regióny

V Prešove skontrolujú dodržiavanie pravidiel v lokalite Táborisko

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podľa petície od obyvateľov danej časti mesta tam hromadne dochádza k porušovaniu pravidiel pri využívaní rodinných domov na podnikanie.

Prešov 3. októbra (TASR) - Stavebný úrad v Prešove skontroluje dodržiavanie pravidiel územného plánu v lokalite Táborisko. Ako TASR informoval hovorca mesta Prešov Michal Hudák, podľa petície od obyvateľov danej časti mesta tam hromadne dochádza k porušovaniu pravidiel pri využívaní rodinných domov na podnikanie. Stavebný úrad bude v Táborisku vykonávať štátny stavebný dohľad počas celého októbra.

Problém v tejto časti mesta evidujú jeho obyvatelia podľa Hudáka už niekoľko rokov. Na kompetentných sa obrátili s petíciou, ktorej sa Stavebný úrad v Prešove rozhodol vyhovieť a prešetriť stavby uvedené v petícii.

"Mesto a stavebný úrad evidujú dokopy 29 problémových nehnuteľností, ktoré majú byť podľa miestnych v rozpore s územným plánom a regulatívom daným pre túto lokalitu," povedal Hudák.

Predmetom výkonu štátneho stavebného dohľadu bude miestna obhliadka určených stavieb a ich vyhodnotenie spôsobu užívania vo vzťahu k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta Prešov č. 5/2017, ktorým sa vyhlasuje záväzná časť Územného plánu mesta Prešov v znení Zmien a doplnkov 2015. Definuje plochy určené pre bývanie v rodinných domoch v lokalite Táborisko.

V rámci štátneho stavebného dohľadu sú vlastníci stavieb podľa Hudáka povinní predložiť vydané kolaudačné rozhodnutia, rozhodnutia o zmene v užívaní stavieb, respektíve iné rozhodnutia stavebného úradu.