Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V Rožňave vystavili športové úspechy Slovenska zo záberov TASR

Na snímke športové triumfy Slovenska približuje pod rovnomenným názvom najnovšia fotografická výstava v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Foto: TASR - Michal Svítok

Udalosti, snaženie a emóciu zo zápolenia našich reprezentantov na svetových i domácich fórach zachytili agentúrni reportéri cestujúci po celom svete.

Rožňava 12. júla (TASR) - Športové triumfy Slovenska približuje pod rovnomenným názvom najnovšia fotografická výstava v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Výber fotografií mapuje historické okamihy a úspechy slovenských športovcov tak, ako ich zachytili fotoreportéri Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).

Udalosti, snaženie a emóciu zo zápolenia našich reprezentantov na svetových i domácich fórach zachytili agentúrni reportéri cestujúci po celom svete. Vystavených je celkovo 30 fotografií od šiestich fotoreportérov TASR. Výstavu otvárajú zábery z Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2001 v Kolíne nad Rýnom.

"Od olympijských hier v Salt Lake City v roku 2002 pravidelne mapujeme účasť slovenských športovcov na letných aj zimných hrách," uviedol vedúci obrazovej redakcie TASR, jeden z autorov a zároveň kurátor výstavy Michal Svítok. Boje o cenné kovy na olympiáde a na ďalších vrcholových športových podujatiach spolu s ním zachytili fotoreportéri Martin Baumann, Milan Kapusta, Ivan Majerský, Pavel Neubauer a Radovan Stoklasa.

Snímky v knižnici počas leta pripomenú športové idoly, ako sú plavkyňa Martina Moravcová, vodný slalomár Michal Martikán, prvý olympijský víťaz v novodobej histórii Slovenska, najlepší slovenský chodec Matej Tóth či snoubordista Radoslav Židek. "Nechýba unikátna fotografia, ktorá zachytáva moment, keď boli na víťaznom pódiu dve slovenské lyžiarky Veronika Zuzulová a Petra Vlhová, ktorej sa ešte len rozbiehala kariéra," poznamenal Svítok k výstave, ktorá prezentuje aj zábery ocenené na súťaži Slovak Press Photo. V kolekcii sú zastúpení úspešní vodáci, strelci, futbalisti i hokejisti. Svoje miesto tu majú aj džudisti a karatisti, ktorí vybojovali medaily pre Slovensko.