Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

V Rožňave začali s rekonštrukciou zimného štadióna, potrvá 18 mesiacov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Práce na rekonštrukcii zimného štadióna by mali trvať 18 mesiacov.

Rožňava 14. októbra (TASR) - V meste Rožňava sa v septembri začali práce na rekonštrukcii zimného štadióna. Projekt za 3,4 milióna eur má priniesť kvalitnejšie športovisko i úsporu na energiách pri jeho prevádzke. Samospráva má však zatiaľ finančné krytie len na približne polovicu celkových nákladov. Pre TASR to uviedol primátor mesta Michal Domik.

Práce na rekonštrukcii zimného štadióna by mali trvať 18 mesiacov. Cieľom samosprávy je zlepšiť technické vlastnosti objektu, zvýšiť kvalitu mestského športoviska, ale tiež dosiahnuť finančnú úsporu na energiách. Celkové náklady na obnovu štadióna predstavujú 3,4 milióna eur.

"Momentálne finančné krytie je 1,6 milióna eur, milión eur z Fondu na podporu športu a 600.000 eur z úveru. Z tejto sumy chceme opláštiť zimný štadión, vybudovať novú vzduchotechniku, realizovať výmenu chladiacej technológie a taktiež vybudovanie zázemia pre hráčov a rozhodcov," priblížil Domik. Dodal tiež, že ďalšie financie sa mesto pokúsi získať prostredníctvom dotácií od Košického samosprávneho kraja, Ministerstva cestovného ruchu a športu SR či hokejového zväzu.

Zimný štadión v Rožňave bude počas stavebných prác pre verejnosť i športové kluby zatvorený. V ďalších etapách jeho obnovy samospráva počíta napríklad aj s dostavbou tribúny. "Táto rekonštrukcia bola už dohodnutá s našimi hokejistami, ktorí si našli alternatívu trénovania v okolitých mestách," uviedol primátor s tým, že realizáciou projektu mesto vyrieši aj problém s vizuálnym smogom, ktorý zle vyzerajúci štadión predstavuje.