Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

V Ružinove majú postaviť polyfunkčné centrum so štyrmi budovami

Ilustračná snímka. Foto: TASR Daniel Veselský

Polyfunkčné centrum má byť postavené na území Trnávky a dopravne napojené na Ivanskú cestu.

Bratislava 8. júna (TASR) - V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčné centrum. Vyrásť majú štyri budovy s bytovým domom, garni hotelom i kancelárskymi priestormi. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor - spoločnosť VI Group Development - predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady sú približne 35 miliónov eur.

Polyfunkčné centrum má byť postavené na území Trnávky a dopravne napojené na Ivanskú cestu. Na prízemí budov sa majú nachádzať obchodné prevádzky. "Obohatenie danej lokality občianskou vybavenosťou bude prínosné nielen pre krátkodobých návštevníkov, ale aj pre obyvateľov danej lokality, či už vo forme rozšírenia služieb, alebo vo forme nových pracovných príležitostí," doplnil investor v zámere.

Prechodné ubytovanie v zámere má pozostávať v sumáre z 329 ubytovacích jednotiek. Navrhovaná činnosť počíta aj s vybudovaním celkovo 488 parkovacích miest, z toho 439 v suteréne a 49 na povrchu terénu. Termín začatia výstavby predpokladá investor v budúcom roku a ukončenie v roku 2028.