Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

V sobotu čaká hlavné mesto piaty ročník festivalu Živé Račko

Na archívnej snímke alegorický sprievod račianskych vinárov na podujatí Račianske vinobranie v bratislavskej mestskej časti Rača. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Chýbať nebudú ani sprievodné podujatia či street food. Informovali o tom organizátori podujatia.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Park na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste v sobotu ožije piatykrát mestským festivalom Živé Račko. Pre návštevníkov je opäť pripravený program na dvoch pódiách vrátane detskej zóny. Chýbať nebudú ani sprievodné podujatia či street food. Informovali o tom organizátori podujatia.

Pre najmenších návštevníkov je pripravené bábkové divadielko, kúzelník či koncert, ale aj sprievodné aktivity ako chodníček pre zdravé nôžky, kreatívna zóna, maľovanie na tvár či mobilné planetárium. V prenosnej nafukovacej kupole sa budú každých 20 minút premietať príbehy zo sveta vesmíru, podmorského sveta či prírody.

Podujatie Živé Račko ponúka návštevníkom okrem hudobného programu aj viacero sprievodných aktivít, napríklad výmenu či darovanie kníh, osvetu v stánkoch občianskych združení či podporu znevýhodnených skupín občanov.

Vstup je bezplatný.