Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

V srdci Bratislavy opäť oslávia Francúzsky deň

Na archívnej snímke Francúzska zástava. Foto: TASR/AP

Oslava francúzskeho štátneho sviatku v Bratislave sa koná už dvanástykrát, od roku 2011 podujatie organizujú Francúzske veľvyslanectvo v Bratislave.

Bratislava 7. júla (TASR) - Francúzsky deň sa opäť vracia do srdca Bratislavy na Hlavné námestie. Francúzsky štátny sviatok, ktorý pripomína výročie dobytia Bastily (14. 7.), budú môcť obyvatelia i návštevníci slovenského hlavného mesta osláviť v piatok 12. júla počas Francúzskeho dňa.

"Na Hlavnom námestí sa návštevníci budú môcť poprechádzať po francúzskom trhu a ochutnať z ponuky dezertov, syrov či nápojov," informovala Silvia Litva Polak z komunikačného a marketingového oddelenia Francúzskeho inštitútu na Slovensku. Priamo vo Francúzskom inštitúte pripravili kreatívne animácie pre deti a mládež a ateliér virtuálnej reality. "Pre návštevníkov sú tiež pripravené ukážkové hodiny francúzštiny s našimi lektormi," dodala Polak.

Kultúrny program prinesie vystúpenia a koncerty. "Vystúpi popová speváčka SARIA s kapelou i finalisti súťaže Spievam po francúzsky," avizovala zástupkyňa Francúzskeho inštitútu. Upozornila tiež, že pri príležitosti Letných olympijských hier v Paríži 2024 bude do programu zaradené aj breakdance vystúpenie, keďže práve breakdance bude v Paríži prvýkrát súčasťou súťažného programu letnej olympiády.

Oslava francúzskeho štátneho sviatku v Bratislave sa koná už dvanástykrát, od roku 2011 podujatie organizujú Francúzske veľvyslanectvo v Bratislave, Francúzsky inštitút na Slovensku a Francúzsko-slovenská obchodná komora.