Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V súvislosti s búrkami zasahovala v Trenčianskom kraji stovka hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Išlo o odstraňovanie popadaných a naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku, a odčerpávanie vody zo zatopených objektov.

Trenčín 27. júna (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) absolvovali v stredu (26. 6.) v súvislosti s búrkami a prudkým dažďom 22 výjazdov. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík.

"Išlo o odstraňovanie popadaných a naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku, a odčerpávanie vody zo zatopených objektov. Celkovo pri týchto udalostiach zasahovalo 16 príslušníkov HaZZ a 93 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí, bolo nasadených 29 kusov hasičskej techniky," uviedol Petrík.

Ako dodal, v dôsledku počasia zasahovali okrem profesionálnych hasičov aj členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Pobedim, Stará Turá - Papraď, Záriečie, Krajné, Kanianka, Horný Lieskov, Púchov, Bojnice, Visolaje, Beluša, Sverepec, Dolné Kočkovce, Pružina, Beluša - Podhorie a mestskej časti Púchova Nosice.