Išlo o chladenú hydinu triedy kvality A s dátumom spotreby 3. apríla 2020. Výrobcom má byť podľa ŠVPS SR poľská firma s adresou v Nowom Targu.
Autor TASR
Banská Bystrica 21. apríla (TASR) – V rámci cielenej kontroly potravín odobrala Regionálna veterinárna a potravinová správa v Banskej Bystrici v predajni mäsa a mäsových výrobkov na Spojovej ulici na sídlisku Fončorda vzorku kuracích pŕs, ktorá sa ukázala byť nevyhovujúca. Mikrobiologickým vyšetrením vzorky sa zistila prítomnosť Salmonelly enterica serovar Enteritidis. Informovala o tom na webovej stránke Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.
Ako spresnila, išlo o chladenú hydinu triedy kvality A s dátumom spotreby 3. apríla 2020. Výrobcom má byť podľa ŠVPS SR poľská firma s adresou v Nowom Targu. Podľa inšpektorov nevyhovujúci výrobok bol už po dátume spotreby.
Ako ŠVPS SR pripomína, každý spotrebiteľ, ktorý sa zaujíma o bezpečnosť potravín, môže svoje otázky, postrehy, informácie zatelefonovať v pracovnom čase od 7.30 h do 15.30 h a po tomto čase, ako aj v dňoch pracovného voľna nahlásiť na záznamník telefonickej linky pre spotrebiteľov.
Ako spresnila, išlo o chladenú hydinu triedy kvality A s dátumom spotreby 3. apríla 2020. Výrobcom má byť podľa ŠVPS SR poľská firma s adresou v Nowom Targu. Podľa inšpektorov nevyhovujúci výrobok bol už po dátume spotreby.
Ako ŠVPS SR pripomína, každý spotrebiteľ, ktorý sa zaujíma o bezpečnosť potravín, môže svoje otázky, postrehy, informácie zatelefonovať v pracovnom čase od 7.30 h do 15.30 h a po tomto čase, ako aj v dňoch pracovného voľna nahlásiť na záznamník telefonickej linky pre spotrebiteľov.