Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Regióny

V Trenčíne bude vstup na Sládkovičovu ulicu od pondelka len pre peších

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V rámci archeologického výskumu sa na Sládkovičovej ulici zistilo veľké množstvo archeologických situácií, prístup na ulicu bude preto od pondelka 21. októbra možný len pre peších.

Trenčín 18. októbra (TASR) - Archeologický výskum v rámci revitalizácie pešej zóny Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova v Trenčíne dočasne obmedzí vstup pre automobily vrátane zásobovania. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"V rámci archeologického výskumu sa po odkrytí dlažby a konštrukcie podkladových vrstiev na Sládkovičovej ulici zistilo veľké množstvo nepredvídaných archeologických situácií, ktoré presahovali doterajšie znalosti o existencii tzv. barbakánu. Archeológovia tam objavili aj náznaky podzemných murovaných priestorov pravdepodobne z 13. až 18. storočia. Preto je potrebné urobiť zisťovaciu sondáž aj na ľavej strane Sládkovičovej ulice smerom od mestskej veže," spresnila hovorkyňa.

Prístup na Sládkovičovu ulicu bude preto podľa nej od pondelka 21. októbra možný len pre peších cez vyznačený koridor. Zásobovacie vozidlá nemajú výnimku. "Upozorňujeme chodcov na zvýšenú opatrnosť a cyklistov i kolobežkárov na zákaz prejazdu týmto územím vrátane Hviezdoslavovej ulice," doplnila Ságová s tým, že vstup k prevádzkam na Hviezdoslavovej i Sládkovičovej ulici zostáva umožnený i počas stavebných prác.