Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Regióny

V Trnave sa uskutoční podujatie venované vede

Trnava. Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Súčasťou sprievodného programu bude okrem iného medové laboratórium, pečatenie dokumentov pečatným voskom alebo Lego Landscapes - demonštrácia priestorového výskumu z lega.

Trnava 18. júna (TASR) - V dňoch 21.- 22. júna bude v Trnave na Hlavnej ulici podujatie s názvom Víkend so SAV. Verejnosti sa predstaví takmer 20 ústavov a zložiek Slovenskej akadémie vied (SAV). Zastúpenie budú mať všetky oddelenia vied - živá príroda, neživá príroda aj spoločenské vedy. TASR o tom informovala hovorkyňa SAV Monika Tináková.

"Slovenská akadémia vied má dnes svoje ústavy a centrá roztrúsené po celej krajine. Je nesmierne dôležité prinášať vedu aj do regiónov, kde je takýto kontakt vzácny a veľmi potrebný," uviedol predseda SAV Pavol Šajgalík. Podujatie podľa neho prinesie spojenie plánovaného programu na pódiu a neplánovaného programu v stánkoch jednotlivých ústavov.

Súčasťou sprievodného programu bude okrem iného medové laboratórium, pečatenie dokumentov pečatným voskom alebo Lego Landscapes - demonštrácia priestorového výskumu z lega. Na pódiu sa ukáže aj špičkový vedec z CERN-u, ktorý je trnavským rodákom.