Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

V Turčianskych Tepliciach odvezú elektrický odpad priamo od domov

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Jana Ďurašková

Bezplatný zber elektroodpadu zabezpečia TS na celom území mesta 25. septembra.

Turčianske Teplice 8. septembra (TASR) - Obyvatelia Turčianskych Teplíc sa budú môcť opäť zbaviť veľkoobjemového i elektrického odpadu. Nepotrebné spotrebiče či nábytok odvezú Technické služby (TS) vo vybraných termínoch priamo spred domov. Informovala o tom radnica.

TS vykonajú zber veľkoobjemového odpadu 11. a 18. septembra, 11. septembra bude na území Turčianskych Teplíc, v druhý termín v mestských častiach Dolná Štubňa, Diviaky a Turčiansky Michal.

Obyvatelia budú môcť odovzdať nepotrebný nábytok a iný odpad väčších rozmerov. "Žiadame občanov, aby veľkoobjemový odpad vyložili pred brány svojich domov alebo na obvyklé miesto likvidácie komunálneho odpadu, teda k zbernej nádobe do 7.00 h v deň zberu," uviedla radnica.

Bezplatný zber elektroodpadu zabezpečia TS na celom území mesta 25. septembra. "Do takéhoto druhu odpadu patria napríklad vyradené elektrické a elektronické zariadenia, žiarivky, iný odpad obsahujúci ortuť, batérie, akumulátory a iné," pripomenula radnica.

Nepotrebné elektrospotrebiče musia obyvatelia rovnako vyložiť pred brány svojich domov alebo k zberným nádobám do 7.00 h v deň zberu.