Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Vďaka UNICEF mohli v Nitre podporiť projekty v hodnote 80.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Programy sú zamerané na sociálnu inklúziu odídencov z Ukrajiny v Nitre, ale aj na zlepšovanie vzájomných vzťahov medzi komunitami žijúcimi v meste.

Nitra 22. júna (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vďaka podpore z UNICEF mohla podporiť 27 rôznych komunitných projektov v hodnote 80.000 eur. Ako nadácia uviedla, granty smerovali do programov Spoznajme sa, Sociálna inklúzia a Mladí nitrianski filantropi.

Programy sú zamerané na sociálnu inklúziu odídencov z Ukrajiny v Nitre, ale aj na zlepšovanie vzájomných vzťahov medzi komunitami žijúcimi v meste a na vytváranie citlivejšej atmosféry voči komunitám cudzincov. "Podporujú širokú škálu aktivít a rôznorodých cieľových skupín, čím sa vytvárajú podmienky na komplexné riešenie komunitných potrieb v meste Nitra v danej oblasti," skonštatovala Petra Veľká Hadžová z NKN.

Podľa nitrianskeho viceprimátora Miloslava Špotáka má Nitra aktuálne najvyšší pomer ľudí s cudzineckým pôvodom na počet obyvateľov. "Vďaka podpore UNICEF preto rozširujeme a skvalitňujeme služby pre túto cieľovú skupinu, aby sme ich čo najlepšie začlenili do každodenného života. Pretože zatiaľ nie je vytvorený národný systém podpory integrácie, suplujeme ho dôležitou grantovou schémou v spolupráci s NKN," zdôraznil Špoták.