Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Regióny

Kúpalisku vo Veľkom Krtíši počasie praje, sezónu predĺžili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav uvádza, že vrchol vlny horúčav na Slovensku je stále pred nami.

Veľký Krtíš 2. septembra (TASR) - Letnej sezóne na kúpalisku Krtko vo Veľkom Krtíši počasie v uplynulých týždňoch i v súčasnosti praje. Keďže extrémne horúčavy pokračujú, letnú sezónu predĺžili až do nedele 8. septembra. TASR o tom v pondelok informoval riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško.

Dodal, že v prevádzke sú všetky bazény denne do 19.00 h. "V cene akciového vstupného si návštevníci stále môžu zahrať aj minigolf, plážový volejbal, stolný tenis a iné," objasnil.

Slovenský hydrometeorologický ústav uvádza, že vrchol vlny horúčav na Slovensku je stále pred nami. Najteplejšie bude väčšinou v utorok (3. 9.) alebo v stredu (4. 9.). S vysokou pravdepodobnosťou tak budú prekonané ďalšie septembrové teplotné rekordy.

Na kúpalisku otvorili letnú sezónu 15. júna. Podľa riaditeľa podmienky v areáli pravidelne kontrolujú regionálni hygienici. Zdôraznil, že aj ich výsledky prilákali počas tohto leta rekordné počty najmä nových návštevníkov a rodín s malými deťmi. Keďže kúpalisko je závislé od slnečných dní, návštevnosť bola od polovice júla nadpriemerná.

Magdaléna Kovácsová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši zhrnula, že v okrese nie sú prírodné kúpaliská. V prevádzke je kúpalisko Krtko a termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej. "Vodu kontroluje prevádzkovateľ a RÚVZ vykonáva rozbory vôd z bazénov dvakrát počas sezóny," dodala.