Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Veľtrh v Košiciach ponúka možnosti POMATURITNÉHO VZDELANIA

Na archívnej snímke zasadnutie Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Sprievodný program zahŕňa prednášky vysokých škôl a univerzít s aktuálnymi informáciami o študijnej ponuke a podmienkach prijímacieho konania.

Košice 22. októbra (TASR) - Na pomaturitné vzdelávanie je zameraný veľtrh Gaudeamus, ktorý sa v utorok a stredu (23.10.) koná v Košiciach. Jeho cieľom je poskytnúť študentom stredných škôl, predovšetkým z Košického a Prešovského kraja, komplexné informácie o ponuke a podmienkach štúdia po maturite.

"Veľtrh ponúkne návštevníkom 201 zastúpených univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií zo Slovenska, Česka a ďalších pätnástich krajín," informovali organizátori. Zastúpene školy sú z krajín, ako Veľká Británia, Nemecko, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Taliansko či Japonsko.

Sprievodný program zahŕňa prednášky vysokých škôl a univerzít s aktuálnymi informáciami o študijnej ponuke a podmienkach prijímacieho konania a štúdia v akademickom roku 2025/2026. Na veľtrhu budú otvorené kontaktné miesta škôl. "Na kontaktnom mieste budú študentom k dispozícii zástupcovia školy, ktorí sú pripravení odpovedať na všetky otázky o ponuke a podmienkach štúdia. Študenti môžu tiež navštíviť kontaktné miesta inštitúcií poskytujúcich poradenstvo pre záujemcov o štúdium v zahraničí," uviedla spoločnosť MP-Soft, organizátor veľtrhu.

Každý návštevník si môžu urobiť elektronický test študijných typov pre ľahšie vyhľadávanie v ponuke štúdia. Podujatie sa koná v priestoroch hotela na Južnej triede 2A.

Gaudeamus je séria veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike, každoročne prebiehajú v Brne, Prahe, Nitre, Bratislave a Košiciach.