Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Regióny

Viacnásobní darcovia krvi budú mať pri cestovaní MHD zľavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za polovičné ceny si budú môcť kúpiť krátkodobé cestovné lístky na 60 minút alebo 24 hodín, ale aj predplatné cestovné lístky na 30, 90 alebo 365 dní.

Trenčín 31. augusta (TASR) - Držitelia diamantovej Janského plakety alebo Kňazovického medaily budú mať cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Trenčíne od 1. septembra bezplatné. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Úpravu taríf v MHD pre viacnásobných darcov krvi podľa nej schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Držitelia striebornej a zlatej Janského plakety budú mať po novom nárok na zľavnené cestovné. Za polovičné ceny si budú môcť kúpiť krátkodobé cestovné lístky na 60 minút alebo 24 hodín, ale aj predplatné cestovné lístky na 30, 90 alebo 365 dní.

"O zmenu nastavenia karty je možné požiadať od 2. septembra v zákazníckom centre Transdev na Palackého ulici na základe preukazu totožnosti a s potvrdením Slovenského Červeného kríža o udelení striebornej, zlatej alebo diamantovej Janského plakety alebo Kňazovického medaily," doplnila hovorkyňa s tým, že držitelia bronzovej Janského plakety budú aj naďalej cestovať za doterajších podmienok.