Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Vihorlatská knižnica oslavuje storočnicu aj zníženým zápisným

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Program sa začína v stredu (2. 10.), kedy pre najmenších čitateľov organizuje knižnica rozprávkové popoludnie pre deti vo veku tri až päť rokov.

Humenné 1. októbra (TASR) - Vihorlatská knižnica v Humennom si v mesiaci október pripomína 100. výročie svojho vzniku. Počas celého mesiaca naplánovali rôzne podujatia, ktoré vyvrcholia sériou špeciálnych aktivít v posledných dvoch októbrových týždňoch. Ako TASR informovala Zuzana Švecová z oddelenia bibliografie a regionálnych informácií, podujatia naplánovali pre deti, mládež aj dospelých.

Program sa začína v stredu (2. 10.), kedy pre najmenších čitateľov organizuje knižnica rozprávkové popoludnie pre deti vo veku tri až päť rokov. Naplánovaná je aj prednáška s názvom Tajomstvo rastlinnej kuchyne pre radosť a vitalitu, spojená s ochutnávkou.

Počas októbra pripravili aj divadelné predstavenia, napríklad pre základnú školu, alebo predstavenie Divadelné dotyky, určené pre deti so senzorickým znevýhodnením v rámci projektu Humenné mesto kultúry 2024. Podujatie Práca s príbehom je zamerané na prácu s detskou literatúrou v Komunitnom centre a prednáška bezpečnostného analytika Miroslava Sidora na tému kybernetickej bezpečnosti.

Počas celého mesiaca prebieha aj kolektívna fotografická výstava s názvom Cesta k portrétu. Knižnica zároveň pozýva seniorov na pravidelné stretnutia pri kávičke, ktoré sa konajú každú stredu.

Počas osláv výročia Vihorlatskej knižnice bude zápisné pre nových čitateľov za desať centov a obnovenie zápisného končiaceho členstva v knižnici taktiež za desať centov.