Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane medoviny z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie Najlepšia medovina na svete.
Autor TASR
Trnava 26. augusta (TASR) - Tohtoročnú vinársku sezónu v Trnave oficiálne otvorí v posledný prázdninový víkend tradičná Stredoveká prešovačka. Počas jedného večera si tak mesto pripomenie svoju slávnu históriu spojenú s vínom a jeho výrobou. Štvrtý ročník tohto podujatia sa začne v piatok (2.9.) o 17.00 h na nádvorí trnavskej radnice a do mesta opäť prinesie atmosféru dávnych čias, kedy bola Trnava významným vinárskym a vinohradníckym centrom.
"Pre domácich aj návštevníkov Trnavy sme si na začiatok septembra pripravili otvorenie vinárskej sezóny tradičným podujatím Stredoveká prešovačka," uviedla pre TASR Michaela Potočárová, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism s tým, že pravú atmosféru navodí historická skupina, ktorá stredoveký život predvedie pomocou hraných dobových scénok. "Dievčiny budú bosými nohami šliapať hrozno, mladíci ho budú prešovať a návštevníci budú môcť ochutnať hroznový mušt priamo z prešu. Predvedú sa aj hudobníci a stredovekí šľachtici, ktorí ukážu, ako správne osláviť začiatok sezóny," dodala Potočárová.
Podľa jej ďalších slov sa na nádvorí radnice bude ako v stredoveku ochutnávať víno z tamojších vinárstiev. Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane medoviny z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie "Najlepšia medovina na svete".
"Stredoveká prešovačka aj tento rok otvorí jesennú vinársku sezónu v regióne TIRNAVIA, počas ktorej OOCR Trnava Tourism bude už tradične organizovať Sobotné vínne tour ponúkajúce degustácie lokálnych vín. Návštevníci absolvujú prehliadku Smolenického zámku a ochutnávku medu a medoviny u miestneho včelára a medovinára," priblížila riaditeľka. Pripomenula, že na jeseň sa opäť bude konať aj vinárske podujatie Jazz vo vinici v Suchej nad Parnou a Tradičný trnavský jarmok v historickom centre Trnavy.
"Pre domácich aj návštevníkov Trnavy sme si na začiatok septembra pripravili otvorenie vinárskej sezóny tradičným podujatím Stredoveká prešovačka," uviedla pre TASR Michaela Potočárová, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism s tým, že pravú atmosféru navodí historická skupina, ktorá stredoveký život predvedie pomocou hraných dobových scénok. "Dievčiny budú bosými nohami šliapať hrozno, mladíci ho budú prešovať a návštevníci budú môcť ochutnať hroznový mušt priamo z prešu. Predvedú sa aj hudobníci a stredovekí šľachtici, ktorí ukážu, ako správne osláviť začiatok sezóny," dodala Potočárová.
Podľa jej ďalších slov sa na nádvorí radnice bude ako v stredoveku ochutnávať víno z tamojších vinárstiev. Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane medoviny z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie "Najlepšia medovina na svete".
"Stredoveká prešovačka aj tento rok otvorí jesennú vinársku sezónu v regióne TIRNAVIA, počas ktorej OOCR Trnava Tourism bude už tradične organizovať Sobotné vínne tour ponúkajúce degustácie lokálnych vín. Návštevníci absolvujú prehliadku Smolenického zámku a ochutnávku medu a medoviny u miestneho včelára a medovinára," priblížila riaditeľka. Pripomenula, že na jeseň sa opäť bude konať aj vinárske podujatie Jazz vo vinici v Suchej nad Parnou a Tradičný trnavský jarmok v historickom centre Trnavy.