Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Vinobranie v Modre ponúkne ukážky remesiel, ochutnávku i koncerty

Modranské vinobranie. Foto: Teraz.sk

Ľudia budú môcť ochutnať mušt, čerstvý burčiak, mladé vína i staršie ročníky od 20 vinárov vo Vínostane na Sokolskej ulici.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Modranské vinobranie v tomto roku ponúkne starodávnu prešovačku, ukážky zabudnutých remesiel, ochutnávku vín, muštov i burčiakov či koncerty. Novinkou tohto ročníka je aj oddychová zóna v zrekonštruovanom Kaštieli Modra s programom pre rodiny s deťmi. Podujatie sa uskutoční od piatka (6. 9.) do nedele (8. 9.). TASR o tom informovala z Kultúrneho centra Modra Zuzana Tichá.

"V Modre sa predstavia traja zahraniční interpreti: legenda britskej dub-reggae scény z 90. rokov Zion Train, Dj M A G S z Kanady, ale aj kultová česko-slovenská kapela Buty," priblížil riaditeľ Kultúrneho centra Modra Ján Sklenár. Dodal, že vystúpia napríklad aj Le Payaco, Nocadeň či Billy Barman. "Všetkých srdečne pozývam na otvorenie vinobrania v piatok o 17.00 h, keď po slávnostných fanfárach odovzdáme ceny víťazom súťaže Víno modranského vinobrania," dodal.

Ľudia budú môcť ochutnať mušt, čerstvý burčiak, mladé vína i staršie ročníky od 20 vinárov vo Vínostane na Sokolskej ulici. "Potrpíme si na garanciu pôvodu - víno, ktoré ochutnáte, je vyrobené z hrozna dopestovaného v Modranskom vinohradníckom rajóne," ozrejmil zo združenia Víno z Modry Ľubomír Miklovič. Vínozóna na Štúrovej ulici zas ponúkne ochutnávku ocenených vín zo súťaže Víno modranského vinobrania.

V ART zóne na Kukučínovej ulici budú aj stánky s handmade produktmi. Zároveň tento rok budú múzeá a galérie v Modre opäť otvorené pre všetkých návštevníkov, ktorí si môžu pozrieť stále expozície aj nové výstavy. Rodiny s deťmi si môžu oddýchnuť a zabaviť sa v zrekonštruovanom Kaštieli Modra na predstavení či zažiť komické situácie a kúzla v komediálnej šou. Viac informácií o programe možno nájsť na webe www.modranskevinobranie.sk/sk.