Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Vlaňajšie hospodárenie mesta Banská Štiavnica skončilo s prebytkom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Poslanci zároveň schválili prevod prebytku rozpočtu a prebytku finančných operácií do rezervného fondu mesta vo výške 93.809 eur.

Banská Štiavnica 1. júla (TASR) - Hospodárenie mesta Banská Štiavnica za rok 2023 skončilo s prebytkom rozpočtu vo výške viac ako 5,709 milióna eur. Tento prebytok vznikol hlavne z poskytnutých dotácií. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta Banská Štiavnica za rok 2023, ktorý schválili poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Primátorka Nadežda Babiaková na rokovaní priblížila, že ide o dotáciu na obnovu objektu základnej umeleckej školy, teda Szitnyayovského domu po ničivom požiari, finančné prostriedky na komplexnú rekonštrukciu historickej budovy radnice a dobudovanie infraštruktúry na štadióne. "Sú to obrovské finančné prostriedky, s ktorými rekonštrukcie pokračujú," podotkla.

Poslanci zároveň schválili prevod prebytku rozpočtu a prebytku finančných operácií do rezervného fondu mesta vo výške 93.809 eur. Príjmy bežného a kapitálového rozpočtu mesta ku koncu minulého roka boli na úrovni 17,850 milióna eur a výdavky bežného a kapitálového rozpočtu na úrovni 12,140 milióna eur.