Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Vo Vajnoroch zrekonštruovali školu, investícia dosiahla 3,2 mil. eur

Na snímke tabuľa v novej triede budovy základnej školy. Bernolákovo, 6. decembra 2016. Foto: TASR- Michal Svítok

Starosta priblížil, že postavili prístavbu, ktorá má v sebe šesť tried, dve učebne, jednu pohybovú triedu a súčasťou je aj rozšírenie školského areálu s amfiteátrom a vonkajšími učebňami.

Bratislava 18. októbra (TASR) - V bratislavských Vajnoroch v piatok oficiálne otvorili zrekonštruovanú časť Základnej školy Kataríny Brúderovej. Projekt v hodnote 3,2 milióna eur je najväčšou investíciou v novodobej histórii mestskej časti. Viac ako 2,9 milióna eur využili z fondov Európskej únie (EÚ). Na otvorení školy o tom informoval starosta Vajnôr Michal Vlček.

"Dnes máme novú prístavbu, ktorá má v sebe šesť tried, dve odborné učebne, jednu pohybovú triedu a súčasťou je aj rozšírenie školského areálu, ktorého súčasťou je napríklad amfiteáter a vonkajšie učebne," priblížil Vlček. Dobudovaním prístavby získala škola 144 nových miest.

Pri získavaní peňazí z fondov EÚ pomohlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR a Bratislavsky samosprávny kraj (BSK). "Chýbalo celkovo viac ako 360 kmeňových tried na základných školách v Bratislavskom samosprávnom kraji," poznamenal predseda BSK Juraj Droba. Dodal, že kraj podporil 26 projektov, z ktorých vzniklo 214 kmeňových tried.

Projekt ocenil aj minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). "Musíme zabezpečiť jednak dostupnosť, či už predprimárneho vzdelávania, teda materských škôl alebo základných škôl v takom rozsahu, aby to bolo udržateľné, pretože mnohé z týchto finančných prostriedkov, ako sú napríklad európske štrukturálne fondy, vyžadujú udržateľnosť," doplnil.