Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Vo Vranove nad Topľou budú počas sviatkov cintoríny otvorené dlhšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Náčelník MsP Peter Čečko zdôraznil, že hliadky MsP budú počas sviatkov posilnené.

Vranov nad Topľou 22. októbra (TASR) - Cintoríny v meste Vranov nad Topľou budú počas sviatkov otvorené dlhšie. Sprístupnené budú verejnosti každý deň od 8.00 do 20.00 h, aby si obyvatelia mohli v pokoji uctiť pamiatku svojich zosnulých. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková.

Keďže obdobie Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých je spojené so zvýšenou návštevnosťou cintorínov, radnica v spolupráci s Mestskou políciou (MsP) vo Vranove nad Topľou vyzýva občanov na zvýšenú opatrnosť a rešpektovanie bezpečnostných pravidiel.

Náčelník MsP Peter Čečko zdôraznil, že hliadky MsP budú počas sviatkov posilnené. "Vzhľadom na zvýšený počet motorových vozidiel na cestách apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli opatrnejší, pozornejší a tolerantnejší voči ostatným vodičom a chodcom. Vodičov osobitne žiadame, aby venovali zvýšenú pozornosť pohybu chodcov, najmä v blízkosti cintorínov," dodal.

Návštevníkom cintorínov odporučil, aby si na svoj odev umiestnili reflexné prvky a dávali si pozor na svoje osobné veci počas návštevy cintorínov. "Ďakujeme všetkým občanom za pochopenie a spoluprácu pri dodržiavaní týchto bezpečnostných opatrení. Svojou zodpovednosťou a ohľaduplnosťou určite prispejú k pokojnej a bezpečnej atmosfére počas týchto sviatkov," doplnil Čečko.