Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Regióny

ZDROGOVANÝ VODIČ: Jeho spolujazdec pri kontrole odhodil pervitín

Snímka z miesta kontroly. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Muž bol obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Nitra 17. októbra (TASR) - Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry odhalili vodiča, ktorý šoféroval pod vplyvom drog. Vozidlo Volkswagen Golf zastavili a kontrolovali v Novom Cabaji. Vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom, avšak predbežný drogový test bol pozitívny na amfetamín a metamfetamín, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Vo vozidle sa okrem vodiča nachádzal aj 36-ročný spolujazdec, ktorý sa správal nervózne, rozprával zrýchlene a miestami nezrozumiteľne. Mal rozšírené zreničky a javil známky požitia omamných a psychotropných látok. "Následne z vrecka teplákov vytiahol alobal, ktorý odhodil na zadné sedačky. Tvrdil, že pervitín si zaobstaral pre vlastnú potrebu. Odhodil ho preto, lebo v minulosti bol za omamné a psychotropné látky trestaný a spanikáril," uviedla polícia.

Muž bol obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov. Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.