Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Regióny

Vodič v Prešove nafúkal takmer 1,8 promile

Ilustračmá snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Ako uviedla, muž v pondelok (14. 10.) vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo po Sekčovskej ulici v Prešove.

Prešov 16. októbra (TASR) - Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia polícia v Prešove obvinila 45-ročného muža. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla, muž v pondelok (14. 10.) vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo po Sekčovskej ulici v Prešove. "Z dôvodu nekoordinovanej jazdy bolo vozidlo policajnou hliadkou zastavené a vodič bol podrobený kontrole," povedala Ligdayová a doplnila, že výsledok dychovej skúšky u vodiča dosiahol hodnotu takmer 1,8 promile.

"Následnou lustráciou bolo zistené, že muž viedol vozidlo v čase, keď má súdom uložený zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel s platnosťou až do mája 2026," dodala Ligdayová s tým, že vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia.