Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Vodiča z víkendovej tragickej nehody pri Kútoch vzali do väzby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Pri dopravnej nehode prišiel o život 21-ročný chodec.

Senica 27. septembra (TASR) - Vodiča z tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v nedeľu (22. 9.) skoro ráno na ceste pri obci Kúty v okrese Senica, vzal sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Senica do väzby. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Obvinený aj prokurátor sa vzdali práva na podanie sťažnosti. TASR to potvrdila zástupkyňa hovorkyne Krajského súdu v Trnave a okresných súdov v jeho obvode Veronika Miškeová.



"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Senica vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že obvinený v prípade prepustenia na slobodu ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a tiež z obavy, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," priblížila Miškeová.

Pri dopravnej nehode prišiel o život 21-ročný chodec. Polícia informovala, že 50-ročný vodič auta, ktoré malo mladíka zraziť, na mieste nehody nezostal, neposkytol a ani neprivolal chlapcovi pomoc a s autom odišiel z miesta nehody preč. Auta sa snažil zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Čelí obvineniu z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom. Tiež z marenia výkonu úradného rozhodnutia, keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané. Obvinená z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom je aj jeho spolujazdkyňa.