Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

VODIČI, POZOR: Pre oslavy budú v Banskej Bystrici obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ministerstvo spolu s Úradom vlády SR a ďalšími spoluorganizátormi pripravujú celoslovenské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

Banská Bystrica 20. augusta (TASR) - Počas osláv 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici budú v meste dopravné obmedzenia a premávať bude aj kyvadlová doprava. TASR o tom v utorok informovalo Ministerstvo obrany (MO) SR.

Dodáva, že kyvadlová doprava bude jazdiť 29. augusta v smere z Radvaň Parku do centra a späť v 15-minútových a 20-minútových intervaloch. Pre oslavy bude zároveň úplné vylúčenie premávky na niektorých komunikáciách. Uzavretá bude aj hlavná prístupová cesta k autobusovej a železničnej stanici, cesta v úseku Štadlerovo nábrežie - Železničná stanica. Mestská hromadná doprava (MHD) na autobusovú stanicu preto v stanovených časoch nebude premávať. Trolejbusové a autobusové linky MHD budú zároveň premávať s úpravami. Obmedzenia, ktoré sa týkajú konkrétnych liniek MHD a prímestských spojov, sú dostupné na webovej stránke ministerstva obrany.

Konkrétne termíny plánovanej výluky spolu s ďalšími podrobnými informáciami sú dostupné aj na webových stránkach dopravcov. Je to na www.dpbb.sk v sekcii Zmeny a obmedzenia a www.sadzv.sk v sekcii Obmedzenia.

MO SR spolu s Úradom vlády SR a ďalšími spoluorganizátormi pripravujú celoslovenské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania. Konať sa budú 28. až 29. augusta v Banskej Bystrici. Ich súčasťou je bohatý kultúrno-spoločenský a sprievodný program spojený s vojenskou prehliadkou.