Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

VODIČI, POZOR: V Ružomberku budú kvôli futbalu dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ulica Hrabovská cesta bude v režime zákaz zastavenia a státia od kruhového objazdu po križovatku Žilinská cesta.

Ružomberok 8. augusta (TASR) - Futbalový zápas Európskej konferenčnej ligy medzi MFK Ružomberok a HNK Hajduk Split prinesie vo štvrtok do Ružomberka viaceré bezpečnostné opatrenia. V uliciach mesta a blízkosti štadióna budú poriadkoví, dopravní, železniční, kriminálni aj mestskí policajti. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík s tým, že zápas je v režime rizikový.

Očakáva sa hojná účasť chorvátskych fanúšikov. "Parkovanie na Makovického ulici bude pre domácich fanúšikov zakázané. Zákaz státia bude na Vajanského ulici v smere od Športovej ulice, označený bude prenosnými dopravnými značkami. Polícia v rámci bezpečnostných opatrení uzavrie Makovického ulicu od kruhového objazdu až po ulicu Športová," priblížil Miškovčík. Tiež zavrú celú ulicu Športová po Kukučínovu ulicu.

Ulica Hrabovská cesta bude v režime zákaz zastavenia a státia od kruhového objazdu po križovatku Žilinská cesta. Celé parkovisko pozdĺž Makovického ulice bude určené pre hostí Hajduk Split. "Polícia vydala zákaz predaja alkoholu v areáli MFK Ružomberok," dodal hovorca.

V súvislosti s futbalovým stretnutím radnica vyzýva fanúšikov k športovému správaniu na štadióne aj v jeho okolí. Obyvateľov i športových nadšencov mesto žiada, aby rešpektovali pokyny polície a organizátora zápasu.