Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

ÚRADOVAL ALKOHOL: Vodiči spôsobili v Bojniciach a Kanianke nehody

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bojnice/Kanianka 29. júla (TASR) - Okolnosti dvojice dopravných nehôd, ku ktorým došlo uplynulý víkend v Bojniciach a Kanianke v okrese Prievidza, vyšetrujú policajti. V oboch prípadoch boli vodiči pod vplyvom alkoholu, polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti.

Dopravnú nehodu v sobotu (27.7.) v noci v Bojniciach spôsobil 30-ročný vodič Škody Superb. "Pri prejazde ľavotočivou zákrutou nezvládol vedenie svojho vozidla, vyšiel mimo vozovku, kde narazil do zvodidiel a následne do dopravného značenia. V jazde ho to nezastavilo. Nasledoval náraz do dreveného stĺpu a potom do steny budovy," opísali policajti.

Snímka z miesta nehody.
Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj
Polícia po príchode na miesto vodiča podrobila dychovej skúške, ktorá krátko po 1.00 h skončila s výsledkom merania 1,85 promile alkoholu.

"Nehodu v Kanianke spôsobil 49-ročný vodič na vozidle BMW X5. Pri vychádzaní na hlavnú cestu sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, nedal prednosť vozidlu Kia Ceed na hlavnej ceste a svojou ľavou prednou časťou narazil do jeho pravej prednej časti," doplnili policajti.

Aj v tomto prípade podľa nich hliadka po príchode na miesto vodiča podrobila dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom merania 2,54 promile alkoholu.

"Vodič BMW svojím konaním spôsobil škodu v odhadovanej výške 2000 eur. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd," dodala polícia.