Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Vojaci pomáhajú s ukladaním vriec s pieskom k hrádzi Moravy

Vojaci pomôžu pri preventívnom spevnení hrádze rieky Morava. Foto: TASR- Ondrej Hercegh

Prezídium HaZZ na sociálnej sieti informovalo, že zatiaľ bolo v súvislosti so situáciou na povodí rieky Morava vyvezených 150 ton piesku od Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Vysoká pri Morave 14. septembra (TASR) - Vojaci aktuálne pomáhajú s ukladaním vriec s pieskom k hrádzi rieky Morava v obci Vysoká pri Morave (okres Malacky). Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti priblížilo, že v tejto lokalite je nasadených 25 vojakov.

"Vojaci napĺňajú vrecia s pieskom a ukladajú ich k hrádzi, kde bol problém v roku 2013," uviedol pre TASR veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru vo Vysokej pri Morave Karol Dvoran.

Desiatky vojakov naďalej pomáhajú aj pri preventívnom spevnení hrádze rieky Morava neďaleko obce Kopčany v okrese Skalica. Riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Senici Peter Šefčík pre TASR povedal, že vrecia s pieskom sú uložené zatiaľ na dĺžke jedného kilometra. Plán je dosiahnuť štyri kilometre. "Zatiaľ robíme jeden rad vriec, prípadné navyšovanie sa zváži podľa aktuálnej situácie," podotkol.

Prezídium HaZZ na sociálnej sieti informovalo, že zatiaľ bolo v súvislosti so situáciou na povodí rieky Morava vyvezených 150 ton piesku od Slovenského vodohospodárskeho podniku. Prijatých bolo 20.000 vriec. Pri obci Malé Leváre v okrese Malacky bola podľa HaZZ postavená mobilná protipovodňová U-bariéra.