Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

Výmena výťahov v nemocnici bude stáť Krupinu viac ako 106.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ide o výťahy, ktoré boli montované a uvedené do prevádzky v roku 1966.

Krupina 2. júla (TASR) - V krupinskej nemocnici vymenia dva výťahy. Investícia do budovy, ktorej vlastníkom je mesto Krupina, bude stáť 106.314 eur. Ako informovala radnica, výmenu výťahov uhradí mesto z vlastných finančných prostriedkov.

Ide o výťahy, ktoré boli montované a uvedené do prevádzky v roku 1966. Jeden z nich je lôžkový, druhý osobný - nákladný slúžiaci potrebám personálu nemocnice. "Pri oboch výťahoch revízny technik konštatoval vysoké opotrebenie jednotlivých komponentov, respektíve nevykonateľnosť ich opráv, pretože vzhľadom na rok výroby výťahov je dostupnosť náhradných dielov na trhu nulová," konštatovala samospráva.

Mesto preto zabezpečilo verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa nových výťahov. Tie majú nielen spĺňať bezpečnostnotechnické a hygienické parametre, ale ich ovládanie a samotný komfort jazdy bude spĺňať súčasné štandardy. Nemalým prínosom bude podľa mesta aj nižšia energetická náročnosť výťahov. "Zhotoviteľom rekonštrukcie oboch výťahov Nemocnice Krupina v celkovej sume 106.314 eur bude spoločnosť Otis Výťahy," dodala radnica.