Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Regióny

Výročie narodenia J. Palárika pripomenú ochotníci hrou Zmierenie

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Cieľom obidvoch inscenácií je podľa neho hľadať v klasickej slovenskej literárnej a dramatickej spisbe aktuálne témy pre dnešného diváka.

Prievidza 29. septembra (TASR) - Inscenáciou Zmierenie si ochotníci z Prievidze a okolia pripomenú 200. výročie narodenia Jána Palárika. Divadelné predstavenia bude môcť verejnosť vidieť v piatok (30. 9.) a počas štyroch termínov v októbri v priestoroch Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi. Informoval o tom Miroslav Hronec z RKC v Prievidzi.

"Inscenácia Zmierenie je súčasťou spoločného projektu RKC v Prievidzi a Divadla Z dvora pod názvom Reflexia 190. výročia ochotníckeho divadla na Slovensku v súčasnej divadelnej tvorbe. Je druhým dielom plánovanej trilógie. Prvým pokusom bolo inscenovanie literárnych poviedok Zuzky Zgurišky - Zguriška MIX," načrtlo Divadlo Z dvora.

Cieľom obidvoch inscenácií je podľa neho hľadať v klasickej slovenskej literárnej a dramatickej spisbe aktuálne témy pre dnešného diváka.

V inscenácii sa predstavia členovia Divadla Z dvora, občianskeho združenia FanNecpaly, ďalší ochotníci z regiónu i členovia Folklórneho súboru Senior Vtáčnik. Návštevníci ju budú môcť vidieť i 2., 7., 9. a 22. októbra.