Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Regióny

Výročie narodenia Jána Chryzostoma Korca pripomenie aj známka

Na archívnej snímke Ján Chryzostom Korec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitrianske biskupstvo si pripomenie 100. výročie narodenia Jána Chryzostoma Korca aj slávnostnou pontifikálnou svätou omšou.

Nitra 16. januára (TASR) - Jubilejné 100. výročie narodenia Jána Chryzostoma Korca pripomenú pamätná eurominca a nová poštová známka. Oficiálna inaugurácia mince i známky sa uskutoční 22. januára o 15.30 h v aule Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre.

Ako informovali nitrianske biskupstvo, Národná banka Slovenska a Mincovňa Kremnica, slávnostná inaugurácia bude aj prvým dňom predaja striebornej zberateľskej euromince v nominálnej hodnote desať eur. "Pamätná poštová známka bude s portrétmi osobností Jána Chryzostoma kardinála Korca a Jozefa kardinála Tomka," doplnila Slovenská pošta.

Nitrianske biskupstvo si pripomenie 100. výročie narodenia Jána Chryzostoma Korca aj slávnostnou pontifikálnou svätou omšou. "V Katedrále - Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade sa bude konať 21. januára o 9.00 h. Celebrantom bude apoštolský nuncius Svätej Stolice na Slovensku arcibiskup Nicola Girasoli," pripomenulo biskupstvo.