Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Voľby dopadli v okresoch Púchov a Považská Bystrica takmer identicky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poradie strán v oboch okresoch bolo identické, percentuálne rozdiely medzi okresmi boli minimálne. Smer-SD získal v okrese Považská Bystrica 33 percent hlasov, v Púchovskom 31,59 percenta.

Považská Bystrica/Púchov 11. júna (TASR) - V Považskobystrickom a Púchovskom okrese zvíťazila v sobotných (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu presvedčivo strana Smer-SD. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Poradie strán v oboch okresoch bolo identické, percentuálne rozdiely medzi okresmi boli minimálne. Smer-SD získal v okrese Považská Bystrica 33 percent hlasov, v Púchovskom 31,59 percenta. Druhé Progresívne Slovensko získalo v okrese Púchov 22,08 percenta hlasov, v okrese Považská Bystrica 21,19 percenta hlasov. Tretia skončila v oboch okresoch Republika, v Považskobystrickom okrese získala 16,49 percenta hlasov, v Púchovskom 16,46 percenta hlasov.

Štvrtý v poradí bol v oboch okresoch Hlas-SD, v okrese Púchov mu dalo hlas 7,68 percenta voličov, v okrese Považská Bystrica 7,20 percenta hlasov. Piate KDH dostalo v okrese Považská Bystrica 6,47 percenta hlasov, v Púchovskom 6,65 percenta.

Podobná bola v oboch okresoch aj volebná účasť. V Považskobystrickom okrese prišlo k urnám 38,44 percenta oprávnených voličov, v okrese Púchov 37,77 percenta.