Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Vysoké Tatry chcú riešiť výskyt vysokej zveri v intraviláne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Samospráva informovala, že problémom sú najmä jelenice, ktoré sa dlhodobo zdržiavajú v blízkosti obydlí a tiež v bezprostrednej blízkosti ľudí.

Vysoké Tatry 13. augusta (TASR) - Mesto Vysoké Tatry chce v spolupráci s vedením Správy Tatranského národného parku (TANAP) riešiť dlhodobú situáciu s výskytom vysokej zvery v intraviláne. Samospráva informovala, že problémom sú najmä jelenice, ktoré sa dlhodobo zdržiavajú v blízkosti obydlí a tiež v bezprostrednej blízkosti ľudí.

"Vysoká zver je vo Vysokých Tatrách doma, avšak samospráva spoločne s ďalšími kompetentnými orgánmi musí pozerať aj na potenciálne nebezpečné situácie. Hlavne, ak ide o kolízie vozidiel s divokou zverou," zdôvodnila radnica.

Po spoločných diskusiách a rokovaniach sa Správa TANAP-u s mestom Vysoké Tatry rozhodli v úvode previesť systematický odchyt vybraných kusov jeleníc, ktoré dlhodobo evidujú v blízkosti obydlí. Následne ich presunú do iných častí územia národného parku, kde budú v bezpečí. "Nastavené opatrenia budeme dlhodobo sledovať a následne vyhodnocovať," uzavrelo mesto.