Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Regióny

Výstava fotografií vo Veľkých Kapušanoch zachytáva transformáciu mesta

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Sprievodným programom výstavy je aj diskusia s bývalou kronikárkou mesta Katarínou Hartmanovou.

Veľké Kapušany 16. októbra (TASR) - Vo Veľkých Kapušanoch vystavujú historické fotografie a dobové obrazy mesta. Ako pre TASR uviedla manažérka kancelárie primátora Gabriela Fedičová, prvýkrát sú verejnosti sprístupnené všetky dostupné archívne materiály.

"Výstava prináša jedinečný pohľad na minulosť, ktorá formovala našu súčasnosť, a je určená všetkým, ktorí si vážia bohatú históriu Veľkých Kapušian," dodala Fedičová.

Výstava predstavuje tisíce historických fotografií, pričom mnohé z nich boli doteraz uchovávané v súkromných archívoch a neboli verejne prístupné. Súčasťou sú aj mestské kroniky, časopisy a pamätné knihy, ktoré doteraz neboli prístupné verejnosti.

Jedným z najzaujímavejších období, ktoré výstava zachytáva, je transformácia Veľkých Kapušian na moderné mesto. "Intenzívna výstavba postupne pretvárala vzhľad mesta. Exponáty zahŕňajú množstvo fotografií a výstrižkov z novín, pričom návštevníci môžu listovať vo fotoalbumoch a často objavia seba alebo svojich blízkych z čias detstva," uviedla Fedičová.

Sprievodným programom výstavy je aj diskusia s bývalou kronikárkou mesta Katarínou Hartmanovou. Výstava potrvá v priestoroch mestského kultúrneho strediska do 3. novembra.