Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Regióny

Za vytriedený odpad získala považskobystrická radnica vyše 45.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre tento rok bola stanovená úroveň vytriedenia 31 a viac percent z celkovej hmotnosti komunálnych odpadov vzniknutých v obci.

Považská Bystrica 3. júla (TASR) - Považskobystrická radnica získala za separovanie odpadu od Environmentálneho fondu viac ako 45.000 eur. Použije ich na zlepšenie odpadového hospodárstva. Informovala o tom Daniela Sovíková z referátu odpadového hospodárstva mesta.

"Envirofond je príjemcom poplatkov za ukladanie odpadov na skládky, ktoré následne poskytuje samosprávam v rôznych formách. Časť sumy napríklad posiela tým mestám a obciam, ktoré majú na svojom území skládku odpadov alebo odkalisko. A časť ide práve na príspevky za úroveň vytriedenia komunálneho odpadu podľa zákona o poplatkoch za uloženie odpadov," priblížila Sovíková.

Podľa vedúceho odboru dopravy, výstavby, správy zelene a odpadového hospodárstva Petra Smatanu základnou podmienkou bola požadovaná úroveň vytriedenia komunálneho odpadu. Pre tento rok bola stanovená úroveň vytriedenia 31 a viac percent z celkovej hmotnosti komunálnych odpadov vzniknutých v obci.

"Mesto Považská Bystrica dosiahlo úroveň triedenia 41,1 percenta. Vďaka tomu, že sme splnili všetky potrebné podmienky, dostali sme ročný príspevok vo výške 45.994 eur," doplnil.