Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Záchranári z Komárna získali prestížne ocenenie EMS Angels Awards

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Cena bola udelená počas slávnostného ceremoniálu v Kodani.

Komárno 17. októbra (TASR) - Európska spoločnosť pre urgentnú medicínu (EUSEM) v spolupráci s Iniciatívou Angels udelila Záchrannej zdravotnej služba ZaMED z Komárna diamantový status EMS Angels Awards. Podľa riaditeľa zdravotnej služby Mateja Poláka ide o najvyššie možné ocenenie v oblasti prednemocničnej zdravotnej starostlivosti v rámci kategórie starostlivosti o pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou.

Cena bola udelená počas slávnostného ceremoniálu v Kodani. "Naša záchranná zdravotná služba ako jediná na svete dosiahla tento status za všetky štyri hodnotené kvartály roka, čo ju posúva do absolútnej svetovej špičky v oblasti prednemocničnej zdravotnej starostlivosti. Tento úspech sa nepodarilo obhájiť počas štyroch kvartálov žiadnej inej záchrannej zdravotnej službe," informoval Polák.

Ako pripomenul, hodnotenie sa uskutočňuje štvrťročne a zohľadňuje kvalitu poskytovanej starostlivosti, dodržiavanie štandardizovaných postupov a aktívne vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov. Ocenenie je výsledkom nezávislého vyhodnocovania indikátorov kvality, ktoré sa opierajú o údaje z registrov. "Len tie záchranné zdravotné služby, ktoré dokážu dosiahnuť najvyššie štandardy v napĺňaní týchto indikátorov, môžu získať diamantový status. Ocenenie tak odráža výnimočnú úroveň poskytovanej starostlivosti a vysoké nasadenie ZaMED-u v oblasti záchrannej zdravotnej starostlivosti," doplnil Polák.