Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Vo Zvolene sa koná stretnutie európskych univerzít

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jozef Poliak

Ide o najvýznamnejšie medzinárodné stretnutie študentov a profesionálov v oblasti drevárskych vied a technológií.

Zvolen 8. septembra (TASR) - Každoročné medzinárodné stretnutie európskych univerzít zameraných na drevárske vedy a technológie Interfob sa od nedele do 13. septembra koná vo Zvolene. Organizujú ho študenti, ktorí sa spolu s odborníkmi zo všetkých kútov Európy stretávajú vždy v inej krajine. Vyše sto účastníkov z bezmála desiatich európskych krajín hostí tentokrát zvolenská Technická univerzita (TU). TASR o tom informovala univerzita.

Ide o najvýznamnejšie medzinárodné stretnutie študentov a profesionálov v oblasti drevárskych vied a technológií. Ponúka jedinečnú platformu na výmenu vedomostí, poznatkov, nadviazanie nových priateľstiev a priestor na úvahy o budúcnosti drevospracujúceho priemyslu. Podujatie sa na Slovensku koná už druhýkrát.

Výnimočnosť Interfobu spočíva v tom, že na rozdiel od väčšiny iných medzinárodných konferencií je organizovaný výhradne študentmi, čo mu podľa rektora TU Rudolfa Kropila dodáva jedinečnú atmosféru a zaručuje autentické prostredie na získavanie nezabudnuteľných zážitkov.

"Interfob je známy svojou priateľskou a neformálnou atmosférou. Účastníci z celej Európy sa tu stretávajú, aby sa navzájom spoznali, zdieľali svoje skúsenosti a upevňovali nové kontakty. Bohatý program plný prednášok, workshopov, exkurzií a spoločenských aktivít ponúka účastníkom príležitosť na rozvoj vlastných odborných znalostí, ale i na neformálnu socializáciu a relax," zdôraznil Kropil.

Tohtoročným organizátorom podujatia je organizácia WoodenWorld, ktorej členmi sú študenti viacerých fakúlt TU. Program Interfob Slovakia 2024 zahŕňa tiež návštevy popredných slovenských firiem v oblasti drevárstva a lesníctva, počas ktorých sa účastníci exkurzií zoznámia s najnovšími technologickými a výrobnými postupmi.

Podujatie zároveň predstavuje príležitosť pre slovenské firmy predstaviť sa na medzinárodnej úrovni a preukázať svoju konkurencieschopnosť na európskom i svetovom trhu, a tým podporiť viditeľnosť a prestíž slovenského drevárstva a lesníctva.

TU má štyri fakulty, lesnícku, drevársku, fakultu ekológie a environmentalistiky a fakultu techniky.