Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 28. august 2024
< sekcia Regióny

Hasiči stále likvidujú požiar v Kostolných Kračanoch, jeden sa zranil

Na snímke hasič zasahuje pri požiari uskladnených kartónov v areáli súkromnej spoločnosti v obci Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda v stredu 17. júla 2024. Foto: TASR - HAZZ

Celkovo je nasadených 45 príslušníkov HaZZ s 21 kusmi techniky a 55 členov dobrovoľných hasičov so 17 kusmi techniky.

Kostolné Kračany 17. júla (TASR) - Desiatky hasičov naďalej likvidujú požiar v areáli súkromnej spoločnosti v obci Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda. Jedného pre podozrenie zo zranenia pohybového aparátu transportovali leteckí záchranári na vyšetrenia do nemocnice. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Veliteľom zásahu bol zriadený riadiaci štáb, ktorý zabezpečuje nasadenie síl a prostriedkov na mieste udalosti a poskytuje podporu zásahu," priblížili hasiči. Celkovo je nasadených 45 príslušníkov HaZZ s 21 kusmi techniky a 55 členov dobrovoľných hasičov so 17 kusmi techniky. Situáciu prišiel preveriť na miesto udalosti aj prezident HaZZ Adrián Mifkovič.

ZÁSAH HASIČOV: Likvidujú požiar uskladnených kartónov



Hasiči aktuálne likvidujú väčší požiar uskladnených kartónov v areáli súkromnej spoločnosti v obci Kostolné Kračany v okrese Dunajská Streda. Hlásené nie sú žiadne zranenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Za súčasného hasenia prebieha i ochladzovanie vnútorných priestorov s cieľom zamedzenia rozšírenia požiaru. "Na mieste zasahujú hasičské jednotky z Dunajskej Stredy, Šamorína, Veľkého Medera, Trnavy, Galanty, Petržalky a Nitry," priblížila s tým, že na likvidácii požiaru sa podieľajú aj dobrovoľní hasiči.