Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Zbierka na pomoc Ukrajine v Poprade bude pokračovať

Na snímke muž rozdáva balíčky s jedlom utečencom, ktorí utiekli pred konfliktom zo susednej Ukrajiny na rumunsko-ukrajinskej hranici, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Každý pracovný deň od 8. do 18. hodiny môžu občania priniesť do Arény Poprad len potrebné veci, o aké ide, radnica špecifikovala na svojej internetovej stránke.

Poprad/Kežmarok 3. marca (TASR) - Zbierka na pomoc Ukrajine, ktorú nedávno spustili v Poprade, bude pokračovať. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Anton Danko, ktorý intenzívne komunikuje so svojím kolegom z Užhorodu Bohdanom Andriyivom. "Aj toto mesto neďaleko za našimi hranicami zažíva nápor vojnových utečencov z centrálnej časti Ukrajiny a Užhorodčania im potrebujú pomôcť," uviedol.

Dodal, že od nich získali zoznam potrebných vecí, čo je dôvod, že zbierka v Poprade bude pokračovať aj v budúcom týždni. Každý pracovný deň od 8. do 18. hodiny môžu občania priniesť do Arény Poprad len potrebné veci, o aké ide, radnica špecifikovala na svojej internetovej stránke. Rovnako je k dispozícii na mestskom webe aj číslo účtu, kde môžu darcovia poslať finančné prostriedky.

Zbierka materiálnej pomoci prebieha do piatka 4. marca aj v susednom Kežmarku v Mestskom kultúrnom stredisku. "Podkarpatský región a mesto Užhorod sa stará toho času o 12.000 ukrajinských občanov, medzi ktorými je mnoho rodín s deťmi," zdôvodnila radnica na sociálnej sieti. Do zoznamu potrebných vecí zaradila spacie vaky, autolekárničky aj po exspirácii, deky, vankúše, posteľnú bielizeň, ale aj detské plienky, hygienické potreby, jednorazové príbory i ohrievače. Humanitárna pomoc je organizovaná v spolupráci s Úniou miest Slovenska a mestom Košice.

"V prípade, že chcú občania pomôcť finančne, zbierka sa bude konať v nedeľu 6. marca od 18.30 h do 20.30 h v kine Iskra. Spojená bude s premietaním dokumentárneho filmu Vojnový zápisník mladého ukrajinského režiséra Romana Ljubija. Vstupné je dobrovoľné, celá vyzbieraná suma poputuje Spišskej katolíckej charite v rámci zbierky Podporme Ukrajinu," uzatvára mesto.