Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Zemplínske múzeum priblíži krajinomaľby a portréty M. Závackého

Na snímke hlavný kaštieľ Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Závacký, ktorý sa narodil v roku 1954 v Sobranciach, viac ako tri desaťročia prezentuje svoju tvorbu na rôznych výstavách, predovšetkým v regióne Východoslovenskej nížiny.

Michalovce 21. októbra (TASR) - Zemplínske múzeum v Michalovciach pripravilo výstavu Život a tvorba Michala Závackého. Autor sa predstaví súborom krajinomalieb, portrétov a poľovníckych motívov. Zastúpené budú techniky, ako akvarel, olej či ceruzka. Ako TASR informovala riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková, vernisáž sa uskutoční vo štvrtok (24. 10.) v západnom krídle Zemplínskeho múzea.

Rovňáková uviedla, že Závacký mal blízko k Zemplínskemu múzeu už od detských čias. "Navštevoval tu výtvarný krúžok, ktorý viedol Jozef Saloň, dlhoročný zamestnanec nášho múzea. A ako výtvarník sám uvádza, Saloň ovplyvňoval jeho tvorbu aj po ukončení vysokoškolského štúdia," dodala.

Závacký, ktorý sa narodil v roku 1954 v Sobranciach, viac ako tri desaťročia prezentuje svoju tvorbu na rôznych výstavách, predovšetkým v regióne Východoslovenskej nížiny. Výstava bude prístupná počas otváracích hodín múzea vo výstavných priestoroch múzea do 1. decembra.