Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

V mestskom parku v Žiari nad Hronom môžu návštevníci aj chytať ryby

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Rybolov je ďalšia zo služieb, ktorou samospráva robí Park Štefana Moysesa pre obyvateľov atraktívnejším.

Žiar nad Hronom 20. apríla (TASR) - Rybolov bude v žiarskom Parku Štefana Moysesa pre verejnosť k dispozícii vždy v sobotu a v nedeľu, v čase od 8.00 do 18.00 h.

Pstruhy a sivone, ktoré sa nachádzajú v jazierku, si budú môcť uloviť aj ľudia, ktorí nie sú držiteľmi rybárskeho preukazu.

"Pre návštevníkov sme v rámci tejto novej služby pripravili aj požičovňu udíc. Služba je bezplatná, platí sa len za ulovené ryby, konkrétne 6,50 eur za kilogram. V parku bude pre návštevníkov k dispozícii aj kompetentný pracovník, ktorý bude zodpovedný za požičiavanie udíc, váženie ulovených rýb a prevádzku," uviedol hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž.

Rybolov je ďalšia zo služieb, ktorou samospráva robí Park Štefana Moysesa pre obyvateľov atraktívnejším. Jeho súčasťou je napríklad živý kútik, v ktorom sú viaceré druhy zvierat, napríklad aj exotické klokany či emu. V priebehu niekoľkých týždňov v parku vyrastie aj nové exteriérové fitnescentrum, ktoré budú môcť využívať návštevníci parku taktiež bezplatne.