Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom sprístupnili relaxačnú izbu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Relaxačná miestnosť slúži ako terapeutický a relaxačný priestor pre mladých ľudí vo veku od 13 do 30 rokov, ale aj učiteľov základných a stredných škôl a po novom aj verejnosť.

Žiar nad Hronom 6. júna (TASR) - Od začiatku júna sprístupnili pre verejnosť v Žiari nad Hronom relaxačnú izbu. Nachádza sa v objekte Mestského kultúrneho centra (MsKC) a verejnosť ju môže navštíviť vo vybraných hodinách. Informovala o tom žiarska samospráva na svojej internetovej stránke.

Relaxačná miestnosť slúži ako terapeutický a relaxačný priestor pre mladých ľudí vo veku od 13 do 30 rokov, ale aj učiteľov základných a stredných škôl a po novom aj verejnosť. Je súčasťou projektu, ktorý má mladých ľudí a ich učiteľov naučiť zvládať stres a zvyšovať ich povedomie o duševnom zdraví.

Projekt podporený programom Erasmus+ a financovaný Európskou úniou pripravilo občianske združenie Fajnovô v spolupráci s Centrom poradenstva a prevencie v Žiari nad Hronom a mestom Žiar nad Hronom.

Riaditeľka MsKC a zároveň koordinátorka projektu Michaela Hric Pribilincová pred časom pre TASR priblížila, že miestnosť využívajú na zážitkové stretnutia mladých, v rámci ktorých sa oboznámia s rôznymi technikami na zvládanie stresu. Vyskúšať tu môžu arteterapiu, muzikoterapiu, jogu smiechom, riadenú meditáciu, relaxáciu či jogu a taiči.

Na stretnutie si podľa Pribilincovej môžu mladí prizvať nielen svojich kamarátov a spolužiakov, ale aj učiteľov. Cieľom projektu je totiž pomôcť zvládať stres aj učiteľom. Autori projektu sú presvedčení, že sa im aj takýmto spôsobom podarí zlepšiť klímu na školách a vzťahy medzi žiakmi a učiteľmi.