Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Žilina nechá opraviť 10.000 metrov štvorcových ciest a chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dokončené je už asfaltovanie na troch uliciach sídliska Solinky.

Žilina 9. augusta (TASR) - Do konca októbra potrvajú práce súvisiace s výmenou asfaltového povrchu na viacerých chodníkoch a cestách v Žiline. Žilinská radnica má v pláne postupne opraviť približne 10.000 metrov štvorcových ciest a chodníkov. TASR o tom v piatok informovala Katarína Gazdíková z komunikačného odboru Mestského úradu v Žiline.

Dokončené je už asfaltovanie na troch uliciach sídliska Solinky. "Na sídlisku Hájik opravíme povrch na chodníku na konečnej zastávke mestskej hromadnej dopravy Stodolova a na Jedlíkovej ulici. Na sídlisku Vlčince sa opravuje chodník na Tulskej ulici. Kompletná obnova je naplánovaná aj v Budatíne na Dlhej ulici," priblížila plány radnice Gazdíková.

Cesty a chodníky sa opravujú aj v mestských častiach Závodie a Strážov a v pláne sú aj práce na Rajeckej ulici. "V blízkej dobe začneme s opravou prístupovej cesty k podchodu pod Rondlom, ktorý sa momentálne rekonštruuje. Ďalšou bude cesta vo vnútrobloku pri bytových domoch na Veľkej Okružnej. V pláne máme dohromady opraviť približne 10.000 metrov štvorcových ciest a chodníkov," poznamenal primátor mesta Peter Fiabáne.

Doplnil, že tento rok chcú vybudovať aj nové chodníky, ktoré by nemal pokrývať asfalt, ale dlažba. Zvýšiť komfort i bezpečnosť pre chodcov má pomôcť nové prepojenie Bajzovej ulice a Námestia R. Marsinu. Nový chodník pribudne aj na Ulici Mateja Bela na sídlisku Hájik.